Θέμα 3ο Ερχόμαστε πιο κοντά

Δραστηριότητα 1: Παρακάτω μπορείτε να δείτε διάφορες κάρτες που αντιστοιχούν σε επίπεδα οικειότητας. Δημιουργήστε ομάδες των 3-4 ατόμων και σχολιάστε αυτές τις κάρτες. Βεβαιωθείτε ότι όλοι κατανοούν τους όρους των καρτών.

Κράτημα χεριών στο σχολείο Κράτημα χεριών δημόσια Αγκάλιασμα
Introducing partner to friends Γνωριμία της/του συντρόφου στους φίλους
Γνωριμία της/του συντρόφου στους γονείς
Φιλιά
Ερωτοτροπία (έντονα φιλιά, φιλιά στον λαιμό)
Σεξ
Ερωτικά μηνύματα
Συζήτηση για προφυλακτικά ή/και αντισύλληψη
Μηνύματα
Άγγιγμα του μπράτσου ή του ώμου της/του συντρόφου

Δραστηριότητα 2: Είδος: Ταξινόμηση

Ερώτηση: Συζητήστε τις κάρτες με την ομάδα σας και ταξινομήστε τις από την λιγότερο οικεία πράξη στην πιο οικεία πράξη. Αποφύγετε να μοιραστείτε τις δικές σας εμπειρίες. Σημειώστε επίσης ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Στη συνέχεια, σκεφτείτε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

Υπήρξαν κάποιες διαφωνίες;

Γιατί πιστεύετε ότι ο καθένας ταξινομεί τις πράξεις διαφορετικά;

Παίζει κάποιο ρόλο που γίνετε;

[δεν υπάρχει σωστή ή λάθος σειρά]

Σχόλιο: Το κάθε άτομο έχει διαφορετικά επίπεδα άνεσης για τα διάφορα είδη πράξεων οικειότητας. Είναι σημαντικό να συζητάτε με το ταίρι σας σχετικά με το τι είναι οικείο για αυτούς και τι νοιώθουν άνετα να κάνουν. Τέτοιου είδους συζητήσεις είναι κρίσιμα στοιχεία συναίνεσης για το σεξ και πρέπει να γίνονται συχνά.

 

Το να παίρνετε αποφάσεις σχετικά με το τι θα κάνετε σε ερωτικό επίπεδο είναι συνδεδεμένο με τις αξίες σας και τις αξίες της/του συντρόφου σας. Για να μπορέσετε να πάρετε τις αποφάσεις σας, πρέπει να λάβετε υπόψη τις αξίες σας αλλά και τις αξίες των άλλων.

Δραστηριότητα 3: Είδος: Κείμενο & Συζήτηση  

Συζητήστε με την ομάδα σας την ακόλουθη ερώτηση: Πιστεύετε πώς υπάρχει πίεση για εσάς, και για τους έφηβους γενικά, να κάνετε ή να μην κάνετε σεξ;