Θέμα 2ο Περισσότερο από ένα ραντεβού

Έχετε βγει ραντεβού μερικές φορές με ένα κορίτσι ή ένα αγόρι που σας αρέσει. Ή σας έχει προσεγγίσει ένα κορίτσι ή ένα αγόρι για να βγείτε ραντεβού. Τα ραντεβού συνήθως αναφέρονται σε ένα ζευγάρι που θέλει να περνά αρκετό χρόνο μαζί. Η σχέση μπορεί να γίνει πιο ρομαντική στη συνέχεια.  

Δραστηριότητα 1: Είδος: Κείμενο & Συζήτηση

Δημιουργήστε μια λίστα από δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί σε ένα ραντεβού. Για παράδειγμα, να πάτε στον κινηματογράφο, να δείτε ένα DVD, να πάτε ένα περίπατο, να μιλάτε με μηνύματα στο κινητό ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μοιραστείτε τη λίστα σας και ανταλλάξετε απόψεις.  

Το άτομο που θα γίνει το κορίτσι ή το αγόρι σας ίσως είναι κάποια/ος που γνωρίζετε ήδη, αλλά με το οποίο θέλετε να περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο μαζί του. Ίσως νοιώθετε ενθουσιασμένοι όταν είστε με αυτό το άτομο, και προσπαθείτε συνέχεια να βρείτε ευκαιρίες για να περνάτε χρόνο μαζί του και να είστε μόνοι μαζί του. Ίσως αρχίσετε να νοιώθετε ότι είναι «περισσότερο από ένα απλό ραντεβού» και ίσως θέλετε να πείτε σε όλους ότι τώρα έχετε ένα κορίτσι ή ένα αγόρι.

Δραστηριότητα 2: Είδος: Κείμενο & Συζήτηση   

Βγήκατε ήδη ραντεβού; Εάν ναι, σκεφτείτε το πρώτο σας ραντεβού. Πώς νοιώσατε; Εάν όχι, τι προσδοκίες έχετε για το πρώτο ραντεβού; Τι περιμένετε ότι θα γίνει στη συνέχεια;

Τώρα σκεφτείτε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνο με το κορίτσι ή το αγόρι σας. Για παράδειγμα, ρομαντικοί περίπατοι, να κρατάτε χεριών, φιλιά, αγγίγματα, σεξουαλικές δραστηριότητες.

Δραστηριότητα 3: Είδος: Συζήτηση  

Το να βγαίνετε ραντεβού με κάποια/ον πρέπει να σας κάνει να νοιώθετε νέα συναισθήματα και ενθουσιασμό, αλλά επίσης πρέπει να νοιώθετε και οι δύο άνετα. Χωριστείτε σε ομάδες και δημιουργήστε μια λίστα από κοινούς κανόνες για άνετα ραντεβού. Στη συνέχεια, συζητήστε αυτή τη λίστα με τους υπόλοιπους.  

Μια σταθερή σχέση συνήθως σημαίνει δύο άτομα που περνούν πολύ χρόνο μαζί σε μια στενή σχέση. Μια σταθερή σχέση συνήθως αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να αποτελείται από τη φιλία, ρομαντική αγάπη, ή/και οικειότητα που περιλαμβάνει σεξ.

 

Οι έφηβοι για να αναπτύξουν μια υγιή, θετική, ευχάριστη σχέση πρέπει να είναι ικανοί να αναγνωρίσουν πότε μια σχέση είναι δυσάρεστη ή ακόμη και βλαβερή. Μια βλαβερή σχέση μπορεί να ξεκινήσει με διάφορες καταστάσεις που φαίνονται «αθώες» αλλά που μπορεί να οδηγήσουν σε κακοποίηση και βία. Πολλοί έφηβοι συμβιβάζονται σε σχέσεις στις οποίες δεν νοιώθουν καλά επειδή δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν τις ανησυχίες τους στο ταίρι τους. Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα περισσότερο αργότερα.

Τι είδους κανόνες λάβατε υπόψη όταν δημιουργούσατε τη λίστα σας; Τι έβαλαν οι φίλοι/συνομήλικοι σας στη λίστα τους που δεν βάλατε εσείς; Θα αλλάζατε κάτι στη λίστα σας;

Ακολουθεί μια πιθανή λίστα, με βασικούς κανόνες για άνετα και ασφαλές ραντεβού:

Σχόλιο: • Γνωριστείτε λίγο με το άλλο άτομο πριν βγείτε ραντεβού Συζητήστε θέματα που αρέσουν και ενδιαφέρουν και τους δύο σας Εκφράσετε τα συναισθήματα σας Πάρτε αποφάσεις μαζί Στην αρχή, όταν ακόμα δεν γνωρίζετε πολύ καλά το άλλο άτομο, βγείτε ραντεβού σε δημόσιους χώρους (π.χ. κινηματογράφος, εμπορικό κέντρο) Να έχετε πάντα μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο Πάντα να ενημερώνετε τους άλλους για το που θα πάτε, με ποιους, και τι ώρα θα επιστρέψετε Αποφύγετε τη χρήση ναρκωτικών και το πολύ αλκοόλ Μην μπείτε στο αυτοκίνητο κάποιου εάν ήπιαν πολύ αλκοόλ ή εάν έκαναν χρήση ναρκωτικών